Vuojoen kartanon mailla

Ystäväni ehdotti minulle kesäistä visiittiä Vuojoen kartanolle. Koska paikka ei ollut minulle ennestään tuttu, katsoin kartanon nettisivuilta ennakkoon, mitä nähtävää siellä voisi olla. Matkamme ajoittui lauantaille, joten emme valitettavasti päässeet Elämykselliselle kartanokierrokselle, joka on tarjolla heinäkuussa sunnuntaisin, mutta onneksi kartanoon ja sen alueisiin pääsee tutustumaan itsenäisesti ilman opastustakin.

Alakerran sivuhuoneessa oli kartanon historiaa tekstein ja kuvin ja yläkerran saleissa sai kierrellä vapaasti ja fiilistellä mennyttä ja nykyistä aikaa. Piharakennuksista löytyi Wanhan Tavaran Puoti sekä virolaista nykygrafiikkaa, pihalla taas miljöötä elävöittivät eri taiteilijoiden tekemät ympäristökorut.

Vuojoen kartano on C. L. Engelin suunnittelema, vuonna 1836 rakennettu empirearkitehtuurin helmi. Kartanon historiasta voi lukea lisää Vuojoen kartanon nettisivuilta, nykyisin paikka toimii kokous- ja kulttuurikeskuksena. Päärakennuksessa toimii Ravintola Wuojoki ja sivurakennuksessa on hotelli. Kartanon mailla olevasta Orangeriasta, eli kasvihuoneesta, löytyy sauna- ja kokoustilat. 

Vuojoen kartano Yläkerran juhlasali Koristeellinen portaikko Kartanon parvekkeelta avautuva  näkymä Wanhan Tavaran Puoti Myynnissä mm. kahvia ja sinkkipastaa Kadonnut jade-helmi, löytäjä saa pitää! Commotio Cordis -koru, Maria Vuorinen Olemisen äärellä -taidenäyttely Ullakkogallerian hormi Vuosien takaa Koristeltu ovi Mystinen lapsen arkku Kartanon kuusikuja Ympäristökoruteos Arcus, Tapio Haapala Lumikeppihimmeli, Kristina Seppänen

Yhteystiedot:
Vuojoen kartano
Kartanontie 28, 27100 Eurajoki
Puh. 02 8399 7700
www.vuojoki.fi