Viiden tähden kesäkeidas

Poroholma on kesäinen kohtaamispaikka meren rannalla. Kuvat: Pekka Lehmuskallio ja LS-arkisto​
Poroholma on kesäinen kohtaamispaikka meren rannalla. Kuvat: Pekka Lehmuskallio ja LS-arkisto​

Poroholman lomakeskus sijaitsee Otanlahdessa (Poroholmantie 8) aivan kaupunkikeskustan kupeessa, mutta se tarjoaa toisenlaisen kesäidyllin kuin vaikka Vanhan Rauman puutaloalue.

Poroholma on kesällä karavaanareiden ja merenrantamökkeilijöiden suosima tukikohta, mutta sen terassille, karaokeen ja minigolfia pelaamaan fillaroivat myös kaupunkilaiset.

Perinteisesti lomakeskuksen aluetta on uudistettu joka vuosi, eikä tämäkään kesä tee poikkeusta. Kevään aikana Poroholman aluetta reunustamaan on rakennettu kivetty rantabulevardi, tehty lisää merenrantapaikkoja karavaanareille ja kesää varten valmistellaan vielä toinen minigolf-rata aivan kaapelivesihiihtoradan tuntumaan.

Lomakeskuksesta löytyy myös Rauman ainoa ravintolalaiva. Jo viime kesänä asiakkaita ilahdutti Captain Jack’s purjelaivaravintola rentoine burgereineen. Sen oheen on tänä kesänä tulossa myös astetta fiinimpi kellariravintola museopurjelaiva Kathrinan tiloihin.

– Ei mitään hehkulamppuja, vaan oikeasti tunnelmallinen ravintola ja maukkaita pihvejä, Poroholman isäntä ja yrittäjä Riku Räsänen lupaa.

Poroholmaan pääsee saapumaan myös meritse. Lomakeskuksen yhteydessä toimii yksi kaupungin vierasvenesatamista, johon pääsee lipumaan isommallakin jahdilla – aina kahden metrin syväykseen asti. Laiturista löytyy paikkoja 15 ja niihin kiinnitytään peräpoijuista.

Lue lisää: www.poroholma.fi