Leikkiä ja vauhdin hurmaa Raumalla

​Otso Tuomi huristeli Kipparinpuistossa polkuautolla. Aura Tuomi (vasemmalla) malttoi pitää pyöräilystä välillä levähdystaukoa.​ Kuvat: Pekka Lehmuskallio​​
​Otso Tuomi huristeli Kipparinpuistossa polkuautolla. Aura Tuomi (vasemmalla) malttoi pitää pyöräilystä välillä levähdystaukoa.​ Kuvat: Pekka Lehmuskallio​​

Nelivuotias Aura ja kuusivuotias Otso Tuomi huristelevat pitkin liikennepuiston teitä. Aikuisten valvovien silmien alla vauhdin hurma on turvallista, ja liikennesäännöt tulevat tutuiksi.

Otson, Auran ja yksivuotiaan Kertun äiti Heidi Tuomi kertoo, että Kipparinpuiston liikennepuisto on lasten ehdoton suosikki Raumalla.

Tuomet muuttivat Raumalle yli vuosi sitten, ja lapsille löytyi nopeasti harrastuksia.

Otso käy kaupungin järjestämässä jumpassa ja Aura paikallisen voimisteluseuran musiikkiliikunnassa. Kerttu ihmettelee maailman menoa vielä rattaista.

Aura Tuomi nautti vauhdista veljensä Otson seurassa.​
Aura Tuomi nautti vauhdista veljensä Otson seurassa.​

Heidi Tuomi toteaa, että lapsille suunnattuja harrastusryhmiä on paikkakunnalla hyvin tarjolla. Myös muuta mukavaa tekemistä riittää.

Leikkipuistoissa käyminen kuuluu äidin ja lasten iltapäivien ohjelmaan. Lämpiminä päivinä kutsuvat Rauman monet uimarannat.

­­- Myös maauimala on mukava, vaikka se ei vielä aivan Otson ja Auran ikäisille sovikaan.

Meillä Raumalla ei ole särkänniemiä eikä muumimaailmoja. Olemme silti laadukas kotimaan matkailukohde.

Tekemistä Raumalla vieraileville ja paikallisillekin lapsiperheille löytyy kaupungin kokoamasta Lystimbitto-passista, joka ilmestyi ensimmäisen kerran viime vuonna. Passia vilauttamalla kesäpuuhaa löytyy huokeaan Lystimbitto-hintaan.

Passissa lapsiperheet ovat kiitelleet erityisesti sitä, että menovinkit ovat yksissä kansissa. Edut ovat saatavilla riippumatta siitä, liikkuuko Raumalla kesäkuun alussa vai elokuun lopulla.

Rauman matkailupäällikkö Irene Villanen kertoo, että osalle tämänvuotisen Lystimbitto-passin hakeneista passi oli tuttu jo entuudestaan.

- Tänä vuonna etuna on, että passi on kattava. On museota, majoitusta, ruokaa ja tekemistä.

- Meillä Raumalla ei ole särkänniemiä eikä muumimaailmoja. Olemme silti laadukas kotimaan matkailukohde.

 Jo hissimatka voi olla elämys lapselle, joka asuu maaseudulla omakotitalossa.

Villanen muistuttaa, että lapsille yllättävätkin asiat voivat olla mieleenpainuvia kokemuksia.

- Esimerkiksi jo hissimatka voi olla elämys lapselle, joka asuu maaseudulla omakotitalossa.

- Ajatuksena on tarjota laadukasta tekemistä, johon koko perhe voi osallistua viettäen yhteistä laatuaikaa.

Uusina Lystimbitto-kohteina tänä vuonnna ovat Hauskis, Tammela ja Rauman taidemuseo, Rauman museo sekä Sisustustalo Kodinonni. Muuten peruselementit ovat suunnilleen samat kuin aikaisemminkin.

Matkailupäällikkö huomauttaa, että tapahtumat on kuitenkin jätetty passin ulkopuolelle. Esimerkiksi Pitsiviikko 18.-26.7. sisältää paljon myös lapsille suunnattua ohjelmaa.