TOP3 - Ruogabloggaajan herkkuvinkit Raumasta nauttimiseen

Raumalainen Maija Männistö on kirjoittanut Köökistä kajahtaa -ruokablogiaan jo reilun viiden vuoden ajan.

Blogissa jaetaan reseptivinkkejä ja kerrotaan kokemuksia niin paikallisista kuin myös ulkomaanmatkoilla tutuiksi tulleista ravintoloista. Marva Median toimittajana ja digituottajana hän on toiminut vajaan kolmen vuoden ajan.

  1. Ruokapuoti Lumo (Kuninkaankatu 26). Vanhassa Raumassa sijaitsevasta puodista on lähes mahdotonta lähteä tyhjin käsin. Juustotiskin houkutukset, Lumon omat kahvit, pienpanimoiden siiderit ja oluet sekä monenlaiset superfoodit ja terveelliset herkut takaavat sen, että Lumosta voi hankkia itselleen maistuvia muistoja Raumasta.
  2. Otanlahden ranta. Vaikka tällä rannalla monesti jonkin verran tuuleekin, saa piknik-liinan pysymään paikoillaan, kun sen päälle kattaa tarpeeksi evästä ja riittävästi hyviä ystäviä. Rannalla on yleensä mukavasti ihmisiä – ei ole liian ahdasta, mutta hauskaa ohjelmaa riittää esimerkiksi wakeboard-radalla ja muutamissa lasten leikkitelineissä.
  3. Kauppatori. Vanhan Rauman sydämessä voi nauttia niin pystökaffetta kuin myös hoitaa päivittäisiä ruokaostoksiaan. Kesäaikaan järjestettäviltä iltatoreilta on myös perinteisesti pystynyt varaamaan itselleen vaikka kirppispöydän ja torikauppaa värittää aina silloin tällöin livemusiikki.