TOP3 - Kristiina Salosen kesä ei tule ilman Kontion vaniljamunkkia

Kristiina Salonen on saanut kansanedustajan työssään pitää monessa käänteessä Rauman puolta. Kuva: Juha Sinisalo

Kristiina Salonen (sd.) on raumalainen toisen kauden kansanedustaja.

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa hän sai yhteensä 9 547 ääntä, minkä johdosta hänet kruunattiin Satakunnan äänikuningattareksi niukasti ennen perussuomalaisten Laura Huhtasaarta.

  1. Kesääni kuuluu nauttia tuore ja herkullinen vaniljamunkki Kontion kahvilan (Kuninkaankatu 9) sisäpihalla. Kiireettömän kiertelyn aurinkoisessa Vanhassa Raumassa esimerkiksi mielenkiintoisena avoimien pihojen -päivänä kruunaa vaniljamunkilla herkuttelu.
  2. Pitsiturnaus ja Mustan pitsin yö ovat jo vuosia olleet tapahtumapäiviä, jotka löytyvät kesäkalenteristani. Molemmissa tapahtumissa on kesäisen rento tunnelma, ja ihmisiä liikkeellä niin paljon, että aika kuluu siivillä jo pelkästään tuttuja tapaamalla. Välillä meinaa jopa sen takia tulla kiire ehtiä ennakkoon ohjelmasta katsottuun konserttiin tai peliin.
  3. Merellinen Rauma kiehtoo kesäisin myös paljaskonttisia raumalaisia. Otanlahden uimaranta, Poroholma (Poroholmantie 8) tai Syväraumanlahden Merijakamo (Suvitie 14) venelaitureineen vetävät puoleensa ihastelemaan esimerkiksi kesäillan pyörälenkillä. Melontareissulla saaristoon tai veneretkellä Kylmäpihlajaan pääsee kokemaan ja näkemään sitä kauneinta osaa Raumasta.