Puuväreillä erilainen tuntuma kaupunkiin - Raumasta tehtiin värityskirja

Värittäminen on aurinkoisella kelillä mukavaa ulkopuuhaa! Kuva: Heli Lehtonen

Rauma-aiheinen värityskirja näki päivänvalon viime kesänä ja se upposi kuin häkä vallalla olleeseen väritysbuumiin.

– Olin useita vuosia haaveillut värityskirjan tekemisestä, joten ajatus Rauma-aiheisesta teoksesta oli muhinut mielessäni jo hyvän aikaa ennen varsinaisen värityskirjabuumin alkua, kirjan piirrokset tehnyt Design House Hellapuu Oy:n kuosisuunnittelija Milona Sadekallio taustoittaa.

Värityskirja onkin hänen eräänlainen kunnianosoituksensa rakasta Raumaa kohtaan.

– Kuvia syntyi kirjaa varten noin viitisenkymmentä. Arvaa, miten vaikeaa niistä oli karsia! Mukaan pyrittiin saamaan kuitenkin kaikki ne itselle merkityksellisimmät kuvat, Sadekallio kertoo kolmetoista piirrosta sisällään pitävästä värityskirjasta.

Koska kuvia jäi runsaasti yli ja Rauma inspiroi piirtäjää yhä edelleen, on suunnitelmissa myös toisen värityskirjan julkaiseminen jossain käänteessä.

– Tästä värityskirjasta on tykätty todella paljon ja se on ollut erityisen suosittu lahja ulkopaikkakuntalaisille tuttaville, Sadekallio kertoo.

Kuvien ohessa kirjasta löytyy myös lyhyet kuvaukset piirretyistä kohteista suomeksi ja englanniksi, joten värityskirjaa on lähetetty myös ympäri Euroopan.

Ilokseen Sadekallio on saanut huomata, että värityskirjaa on hankittu kaikille ikään katsomatta.

– Kirjasta löytyy niin isompaa kuin pienempääkin väritettävää pintaa eli jokaiselle jotakin.

– Kannattaa ehdottomasti lähteä värityskirjan kanssa Raumalla meren rannalle ja napata mukaan viltti pepun alle, Sadekallio suosittelee kesätekemiseksi.

Rauma-värityskirjaa on saatavilla Hellapuun liikkeessä (Kuninkaankatu 13) ja verkkokaupassa www.hellapuu.com