Kaupungin kauneuksia ihastelemaan opastetuilla kierroksilla

Kuva: Jenni Puranen

Kapteenin rouva Catherine Westerling saapui Suomeen Tanskasta 1860-luvulla ja hänet tunnettiin Raumalla tarmokkaana naisvaikuttajana ja kaupungin kaunistajana.

Koska Catherine oli tottunut kotikaupungissaan istutuksiin ja puistoihin, otti hän julkisten istutusten lisäämisen sydämen asiakseen tuolloin myös Raumalla. Pyhän kolminaisuuden kirkon raunioiden vieressä sijaitseekin yhä edelleen hänen nimeään kantava puisto.

Tänä kesänä Raumalla on mahdollista päästä heittäytymään Catherinen aikaisen kaupungin kauniiseen tunnelmaan rooliopastetulla kierroksella, jolla opas on pukeutunut upeaan vanhanaikaiseen leninkiin Westerlingin tyyliin.

– Kierroksella tutuksi tulevat monet Vanhaa Raumaa koskevat asiat, mutta kierroksilla myös pysähdytään Catherinen tavoin ihastelemaan kaikkea kaunista aina kukkasista talojen pieniin yksityiskohtiin, Rauman oppaiden puheenjohtaja Erja Saari kertoo.

Viime vuonna aloitetuilla Catherine Westerlingin -rooliopastuskierroksilla on riittänyt tähän mennessä muita kierroksia enemmän esimerkiksi lapsia, sillä näyttävään asuun pukeutunut opas on heillekin mielenkiintoinen kuunneltava.

Catherine Westerlingin kierroksille pääsee osallistumaan heinäkuussa aina torstaisin. Puolentoista tunnin kierrokset alkavat kaupungintalon (Kanalinranta 3) edustalta aina kello 17.30. Ennakkoilmoittautumista kierroksille ei tarvita, riittää kun ilmestyy ennen kierroksen alkua paikalle.

Rauman oppaat järjestävät tänäkin vuonna noin 60 opastusta. Tämän vuoden erikoiskierroksista mainittakoon muun muassa Nortamon syntymäpäivänä 13.6. järjestettävä Nortamo-kierros, sekä 30.8. ja 6.9. järjestettävät Seminaarinmäen opastetut kierrokset Seminaarin 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

– Kierrokset ovat ihanteellisia hetkiä turisteille, mutta niissä käy usein myös paikallisia, jotka ovat yleensä aina kierroksen jälkeen oppineet jotain uutta kotikaupungistaan, Saari kertoo.

Lisätietoa Rauman oppaista ja opastetuista kierroksista: www.raumanoppaat.yhdistysavain.fi